dijous, 9 d’abril del 2009

Com aconseguir la guia de les Cinc Sènies


La guia "Descobrim Mata i les Cinc Sènies" la podeu adquirir a la Llibreria Robafaves i a l'Actua de Mataró, la Llibreria Quera de Barcelona i a la cooperativa agrícola d'Argentona (davant la Font de Sant Domingo) o directament a Natura, enviant una comanda a naturamaresme@gmail.com.


Més de 100 persones a la caminada per les Cinc Sènies


Diumenge, 5 d'abril, 126 persones van participar a la caminada per les Cinc Sènies per presentar la guia "Descobrim Mata i les Cinc Sènies" sobre el terreny. Els assistents, van poder visitar tres de les Cinc Sènies originals, Can Lluís Camps, can Patalè i can Pruna, i van poder conèixer els conreus i les instal.lacions agrícoles i tradicionals de la mà dels autors de la guia, d'en Pep Riera i dels pagesos de les Cinc Sènies, concretament, en Jaume Pera i en Ramon Pruna. La sortida va acabar dalt del Turó de Mata o d'Onofre Arnau, on el naturalista Oriol Bassa va fer una descoberta del territori amb tots els assistents, i conjuntament amb en Pep Riera i en Quico Sabater, van parlar del traçat del tren orbital i dels impactes que aquesta infrastructura podria tenir sobre l'espai agrícola.

Èxit de la presentació del llibre a Can Palauet


Divendres, 3 d'abril, es va omplir de gom a gom la Sala d'Actes de can Palauet per assistir a la presentació de la guia d'itineraris de natura, història, agricultura i paisatge "Descobrim Mata i les Cinc Sènies", amb la participació dels autors, Oriol Bassa, David Farell i Francesc Navarro, i de Pep Riera, d'Unió de Pagesos.